Стопкадър You tube, Големи неприятности за руска журналистка, която обиди жестоко

...
Стопкадър You tube, Големи неприятности за руска журналистка, която обиди жестоко
Коментари Харесай

Руската журналистка, описала българите като нехора, е задържана в Косово по подозрение в шпионаж

Стопкадър You tube, 

Големи неприятности за съветска журналистка, която обиди грубо България. 

В нощта на събота против неделя косовската полиция задържа съветската журналистка Дария Асламова, съобщава Радио Свобода.

Министърът на вътрешните работи на Косово Джалал Свечлия каза, че Асламова е обвинена в шпионаж, само че не разкри детайлности за обвиняванията. Журналистката е арестувана на границата със Сърбия, когато се е пробвала да влезе в Косово като сътрудник на вестник " Комсомолская истина ".

Асламова се свързала с редакцията на вестника в неделя сутринта и е споделила, че е освободена след разпит, само че е била принудена да се върне в Сърбия, написа svobodnaevropa.bg.

На страницата си във Facebook ръководителят на косовското министерство на вътрешните работи написа: „ Много страни потвърдиха, че Асламова се е занимавала с шпионаж за съветското военно разузнаване и че се е представяла за публицист... Опитът й да влезе в страната ни, съвпадащ с събитията в северната част на страната ясно потвърждават, че Русия се е включила към сръбската агитация за дестабилизиране на страната ни “. Той разгласява фотоси на Асламова дружно с съветския външен министър Сергей Лавров, някогашния иракски деспот Саддам Хюсеин и сирийския президент Башар ал-Асад.

Вестник " Комсомолская истина " заяви, че Асламова е в Сърбия и има публицистична задача да приготви специфичен отчет по отношение на изострянето на сръбско-косовския спор. От съветското посолство в Сърбия са дали отговор на питане на редакцията, че не разполагат с информация за задържането и местонахождението на журналиста. Руската федерация не признава независимостта на Косово и няма дипломатическа задача там.

Дария Асламова е специфичен сътрудник на " Комсомолская истина ". Работила е и в Украйна като боен сътрудник на съветския агитационен канал „ Царьград “. Асламова е работила като публицист в доста " горещи точки ", в това число Чечня, Абхазия, Нагорни Карабах, Осетия, Таджикистан, Югославия. Участва във „ флотилията на свободата “ на път за Газа. Автор на книгата " Приключенията на едно неприятно момиче ".

През юни 2021 година тя разгласява просторен репортаж от България, цялостен с операции, неистини и обидни квалификации за български жители. Той беше разказан в Дневник. В статията  " Как трансформират България в страна на професионални русофоби "  тя разказва България като територия, през която НАТО минава и прави каквото си желае.

Асламова дава образец за български " шедьоври на самоунищожението " като да вземем за пример този, че " български нехора с идентичен възторг се борят освен за събарянето на руски монументи, само че и за издигането на нови - на своите западни " другари ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР